Van visie naar realiteit, makkelijker gezegd dan gedaan!

Ambacht

“Het moet anders en ze zien dat ook in. En toch lukt het niet echt om er echt beweging in te krijgen. Wat is veranderen toch taai..”

Net als de kunst van veranderen gaat het bij de smid en de beeldhouwer over het creëren van een nieuwe vorm door met het juiste gereedschap de bestaande vorm te veranderen en weg te halen wat er niet bij hoort. Het is een delicaat proces waarbij het eind steeds scherp voor ogen moet blijven.

Verbinding

“Waarom is het nou zo moeilijk om gewoon goed samen te werken? Hoezo al dat gedoe?”

De oorzaken kunnen heel divers zijn. Onduidelijkheid over de richting. Vaagheid over verantwoordelijkheden of besluiten. Conflicten of spanning vermijden. Wantrouwen. Het kan van alles zijn. En het lukt lang niet altijd om de waarheid op tafel te krijgen.

Van ‘gedoe’ naar samen slimmer en gaver cocreëren. Sterke verbindingen zorgen voor bevlogen medewerkers die meebouwen aan het steeds beter maken van uw bedrijf.

Maatwerk

“Maar HOE dan?”

Ten eerste door te accepteren dat veranderen een delicaat proces is met veel afhankelijkheden en uitdagingen, en dat u dat niet alleen kunt.

Hiernaast zijn het veranderproces en de belangrijkste succesfactoren van mijn werkwijze visueel weergegeven. Ogenschijnlijk eenvoudig maar, mits goed toegepast, uiterst doeltreffend. En bovenal, het werkt.

En ja, veranderen is soms erg ingewikkeld of zelfs frustrerend. Daarom is een stevig en vertrouwd partnerschap tussen u en mij misschien wel het belangrijkst.

Samen de schouders eronder, juist ook als het spannend wordt.

Coffee?